Konfirmant 2023-2024

Last ned brosjyra her.
Her har vi lagt ut nyttig info til deg som skal melde deg på konfirmantopplegget vårt. Våre døpte medlemmer får brosjyren i posten, men du kan være konfirmant hos oss uten å være medlem i Den norske kirke. 

Velkommen. 
Nå er det din tur til å bli konfirmant.

SLIK MELDER DU DEG PÅ SOM KONFIRMANT:

Gå inn på minkirkeside.no/froland

Klikk på ‘Registrer ny konfirmant’

Ha klar konfirmantens personnummer. Om konfirmanten ikke er døpt, lar dere feltet om dåp stå åpent. Påmelding innen 17. september

EN VIKTIG TID – ET VIKTIG VALG!

Du er bare et år unna en høytidelig dag i livet ditt.

Hvorfor velge å bli konfirmant? I konfirmanttiden møtes vi i kirka for å undre oss sammen, få nye opplevelser og kanskje få nye venner! Enten du er kristen eller bare nysgjerrig på hva kristen tro handler om, kan du komme som du er og delta i opplegget med det du har av tanker, erfaringer og spørsmål. Vi vil at konfirmanttida skal være en tid for å lære mer om Gud, deg selv og om andre mennesker. Vi kommer til å ha undervisning i kirka, dra på tur sammen og delta i en stor innsamlingsaksjon der vi kan gi penger til viktig arbeid for mennesker i nød ute i verden. Velkommen!

HVA ER KONFIRMASJON?

Les hva kirken sier om konfirmasjon.
Se også konfirmant.no.
Begge steder finner dere nyttig informasjon for både ungdom og foreldre.

UNDERVISNING I FROLAND

Den ordinære undervisningen er gruppesamlinger ca. annenhver uke på mandager (kl.14.45-16.30 og eller tirsdager (kl.15.45-17.30). Undervisningen vil foregå på Menighetssenteret rett etter skolen. Samlingene varer ca. 2 timer, og strekker seg over både høst- og vårsemesteret. Hver samling starter med et sosialt måltid. Det vil bli fire samlinger der konfirmantene blir delt i mindre grupper og skal ha undervisning i private hjem (ikke egne hjem). Noen samlinger er temakvelder der vi er sammen hele gjengen. I tillegg skal konfirmantene delta på eller observere 8 gudstjenester. To av disse kan byttes med å være fire ganger på UK eller KRIK.

LEIR

Konfirmant 2023-2024 1


Vi reiser på konfirmantleiren KonfCamp (3-7 juli) uke 27 sommeren 2024. Vi ønsker å gi deg gode opplevelser sammen med venner og ledere. For mange konfirmanter er leiren et av konfirmanttidens høydepunkter. KonfCamp er en egen konfirmant-underleir av Skjærgårdsfestivalen på Risøya utenfor Tvedestrand. Her samles ca. 400 konfirmanter. Du kan lese mer om festivalen på www.sgmm.no og mer om leiren her: https://acta.no/leirer/konfcamp/

JEG ER IKKE DØPT – KAN JEG KONFIRMERES?

Alle kan delta i konfirmantopplegget. Dåpen er en forutsetning for å delta i den avsluttende forbønnsgudstjenesten (konfirmasjonsgudstjenesten).

Hvis du ikke er døpt, kan du være med i konfirmanttiden, bli kjent med troen og velge om du vil døpes. Hvert år døper vi noen konfirmanter underveis i konfirmanttiden.

PRIS

Vi skulle gjerne sett at konfirmantopplegget ikke kostet noe, men det at vi satser på sommerleir – som vi vet det er verdt å satse på – gir noen kostnader. Å delta i konfirmantopplegget inkl. leir (som vi anbefaler alle å være med på) koster kr 3.500 kr. Dersom konfirmanten ikke har mulighet til å delta på leir koster det 600 kr. Dette dekker mat og materiell. Selve undervisningen er gratis.
Det er viktig for oss at pris ikke skal hindre noen fra å delta. Vi legger gjerne tilrette for en grei betalingsløsning. Det er også mulig å søke menigheten om å få dekket deler av eller hele beløpet.

INFORMASJON UNDERVEIS I KONFIRMANTTIDEN

Dere vil motta informasjon underveis på sms og mail. Vi vil også opprette en facebook-gruppe for foresatte. Det er derfor viktig at korrekt informasjon blir gitt ved innmelding.

KONFIRMASJONSGUDSTJENESTENE

Konfirmasjonsgudstjenestene blir de to første helgene i september når konfirmantene går i 10. klasse. Alle får den datoen de ønsker seg, men det er førstemann til mølla når det gjelder tidspunkt. Dato og tidspunkt velges ved påmelding.

Froland Kirke

Søndag 1. september kl. 10.30 og 12.30

Lørdag 7. september kl. 10.30 og 12.30

Mykland Kirke

Søndag 8. september kl. 11.00

VIKTIGE DATOER

  • Bli kjent samling for alle konfirmanter på Menighetssenteret 26.september kl.17.00-20.00
  • Foreldremøte for foresatte på Menighetssenteret 27.september kl.19.00
  • Presentasjonsgudstjeneste på Menighetssenteret 8. oktober kl.18.00. Her får konfirmantene utdelt konfirmant-bibelen.

Har konfirmanten særskilte behov, ta kontakt i god tid, så legger vi til rette i samarbeid med dere.

Spørsmål?

Ta kontakt med kateket Marie Kvalbein-Olsen

epost: marie.kvalbein-olsen@agderkirken.no