Konfirmant 2024-2025


Her har vi lagt ut nyttig info til deg som skal melde deg på konfirmantopplegget vårt. Så ta deg tid og les nøye. Du kan være konfirmant hos oss enten du er medlem i Den norske kirke eller ikke.

Nå er det din tur til å bli konfirmant. Velkommen!

SLIK MELDER DU DEG PÅ SOM KONFIRMANT:

Gå inn på minkirkeside.no/froland

Klikk på ‘Registrer ny konfirmant’

Ha klar konfirmantens personnummer. Om konfirmanten ikke er døpt, lar dere feltet om dåp stå åpent. Påmelding innen 23. september.

KONFIRMASJONSGUDSTJENESTENE

Konfirmasjonsgudstjenestene blir de to første helgene i september når konfirmantene går i 10. klasse. Det er førstemann til mølla når det gjelder valg av dato og tidspunkt. Dato og tidspunkt velges ved påmelding.

Froland Kirke

Lørdag 6. september kl. 10.30 og 12.30

Lørdag 13. september kl. 10.30 og 12.30

Mykland Kirke

Søndag 14. september kl. 11.00

UNDERVISNING I FROLAND

Våre samlinger og opplegg er obligatorisk for de som melder seg som konfirmant. Vi starter med en Kick-off for alle konfirmanter lørdag 19 oktober. Denne dagen skal vi bli bedre kjent. Dagen blir full av lek, konkurranser, moro, informasjon og litt undervisning. Vi avslutter kvelden med å være med på Menighetens ungdomsarbeid, UK.

Søndag 20 oktober ønsker vi å presentere alle våre konfirmanter på gudstjenesten kl. 11.00 på Menighetssenteret.

I løpet av konfirmanttiden skal konfirmantene delta på eller observere 8 gudstjenester. To av disse kan byttes med å være fire ganger på UK eller KRIK.

Vi møtes igjen alle sammen til en julesamling i uke 49.

Den ordinære undervisningen er samlet under ett semester og vil starte opp i uke 2, 2025.  Det vil da bli gruppesamlinger ca. annenhver uke. Det vil bli to samlinger der konfirmantene blir delt i enda mindre grupper, og de får undervisning i private hjem (ikke egne hjem). Noen samlinger er temakvelder der vi er sammen hele gjengen. I uke 13 er vi med på Kirkens nødhjelps fasteaksjon, der vi samler inn penger til mennesker i nød.

LEIR

Vi skal reise på leir sammen. For mange konfirmanter er leiren et av konfirmanttidens høydepunkter. Tid og sted for leir er enda ikke bestemt.

PRIS

Vi skulle gjerne sett at konfirmantopplegget ikke kostet noe, men det at vi satser på konfirmantleir – som vi vet det er verdt å satse på – gir noen kostnader. Vi kommer tilbake med informasjon når vi vet hvor og når leiren blir. (Konfirmantene 2024 betalte 3500 kr inkludert leir, mat og materiell) Dersom konfirmanten ikke har mulighet til å delta på leir koster det 500 kr. Dette dekker mat og materiell. Det er viktig for oss at pris ikke skal hindre noen fra å delta. Vi legger gjerne tilredte for en grei betalingsløsning. Det er også mulig å søke menigheten om å få dekket deler av eller hele beløpet.

INFORMASJON UNDERVEIS I KONFIRMANTTIDEN

Dere vil motta informasjon underveis på sms og mail. Vi vil også opprette en facebook-gruppe for foresatte. Det er derfor viktig at korrekt informasjon blir gitt ved innmelding. Skriv inn konfirmantens mobilnummer, og ikke bare foresattes.

VIKTIGE DATOER

  • Foreldremøte for foresatte på Menighetssenteret 18.september kl.19.00-21.00
  • Kick-off for alle konfirmanter på Menighetssenteret 19 oktober.
  • Presentasjonsgudstjeneste på Menighetssenteret 20. oktober kl.11.00.

Har konfirmanten særskilte behov, ta kontakt i god tid, så legger vi til rette i samarbeid med dere.

Spørsmål? – Ta kontakt med kateket Marie Kvalbein-Olsen

epost: marie.kvalbein-olsen@agderkirken.no