Fakkeltog for forfulgte kristne

Mandag 7. november arrangeres det for femte året på rad et stort felleskirkelig fakkeltog i Arendal, for å markere støtte til de millioner av kristne over hele verden som forfølges for sin tro. Froland Menighetssenter støtter opp om dette.

Årets tema er «På flukt for sin tro».

– I verden i dag blir over 360 millioner kristne diskriminert eller forfulgt for sin tro, og det berører meg veldig, sier initiativtaker og leder av Fakkeltogkomiteen i Arendal, Camilla Askeland.

– Som kristen kjenner jeg på en takknemlighet for at jeg får lov å gå i en kirke, ha fellesskap med andre troende, eie en bibel, og så vet jeg at dette er ikke en selvfølge for så ufattelig mange.

Arrangementet starter i Sørlandskirken kl. 18.00 der prest Ravn Karsrud i Fakkeltogkomiteen åpner og leder møtet, og hvor representanter fra Åpne Dører og Stefanusalliansen presenterer situasjonen for forfulgte kristne og hvor Bjørn Aslaksen synger.

Deretter blir det et stort fakkeltog med paroler i sentrumsgatene før toget ender opp på Kanalplassen hvor det blir appell.

– Hvorfor fakkeltog?

– Det bygger fellesskap her i byen og det styrker vår fellesskapsfølelse med den verdensvide kirken. Jeg tror også det fungerer bevisstgjørende, at vi ikke skal ta det for gitt at vi har trosfrihet og forsamlingsfrihet.

– Jeg har blitt spurt om hvorfor vi går i tog for de forfulgte kristne. Det er jo så mange som er forfulgt i verden. Og da pleier jeg å svare at: Vi som har vårt engasjement i en kristen menighet, kjenner spesielt på situasjonen for de kristne, og da er det et potensial og en motivasjon for å jobbe inn mot akkurat de som blir forfulgt på grunn av at de tror på den samme Jesus som vi tilber.

– For vi kan godt gå i tog for alle som er forfulgte, men det blir ikke målrettet og når heller ikke fram, sier Ravn.

Dette er også en fin anledning til å se «nye» Sørlandskirken. Parkering greiest i Pollen parkeringshus.

Felles avreise/skyss fra Menighetssenteret kl. 17.15.

Og fra Storkiosken på Blakstadheia kl. 17.30.

Fakkeltog for forfulgte kristne 1
Rull til toppen